zomertips

Foto: Down Under

In Nieuwegein is deze zomer genoeg te beleven. Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is er weer meer mogelijk. Een dagje naar het strand, neerploffen op een van de gezellige terrasjes, een wandeling langs mooie plekken of een museum bezoeken. 

Je hoeft je dus echt niet te vervelen! Op deze pagina lees je interviews met verschillende ondernemers en organisaties uit onze stad. Ze vertellen over hoe zij de draad weer oppakken in coronatijd en delen leuke tips voor de zomer. Ook voor alle andere thuisvakantietips kun je hier terecht!

Interview met...

Lees hieronder de verhalen van drie Nieuwegeinse organisaties: Museum Warsenhoeck, Gidsengroep Vreeswijk en Reisbureau Acire, en lees hoe zij de draad weer hebben opgepakt in coronatijd. Ook geven ze leuke zomertips!

Museum Warsenhoeck

Bij Museum Warsenhoeck kom je alles te weten over de geschiedenis van de voormalige dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Ook kun je archeologische vondsten bekijken en oude prenten, foto’s en films. En op de zolder exposeert elke keer een andere kunstenaar zijn of haar werk.

(Online) rondleiding door Vreeswijk

Maak kennis met Gidsengroep Vreeswijk en ontdek de verborgen straatjes, rijke geschiedenis en mooie plekjes langs het water van historisch Vreeswijk. Vanaf 1 september starten de gidsen met de rondleidingen en tot die tijd kun je vanuit huis Youtube-filmpjes kijken over de rijke geschiedenis van dit oude schippersdorp.

Reisbureau Acire

Het is nog even dromen van een cruise in de Caribbean, een rondreis door Azië of een huwelijksreis naar een paradijselijke locatie, maar als het weer kan, dan regelt Erica het allemaal voor je. Nu kan je al wel reizen naar diverse landen in Europa met code geel. Blijf je deze zomer thuis, dan heeft Erica nog wel een paar leuke tips voor je!

Alle zomertips

Kijk hieronder voor een overzicht van zomertips in Nieuwegein. Natuur, terras, sport… noem maar op!

Dagje naar het strand

Voor een heerlijk strand hoef je niet naar de kust te rijden, op het strand van Down Under, nabij Utrecht, is het heerlijk vertoeven! Zo is er een strandbad met helder water en zijn er verschillende horecamogelijkheden. Op het grasveld voor de beachclub hebben ze het grootste terras van Utrecht gecreëerd. Hier kun je heerlijk in het zonnetje genieten van een goede lunch of een heerlijk diner. Reserveren is niet nodig, dus kom gezellig langs!

Terras midden in de natuur

Kom jij in het weekend ook ontspannen op het prachtige terras van Fort de Batterijen? Elke vrijdag, zaterdag en zondag kan je hier middenin de natuur met familie en vrienden genieten van speciaalbiertjes, op hout gegaarde Italiaanse pizza en loungemuziek. Op het terras is genoeg ruimte voor het hele gezin en is het heerlijk vertoeven aan het water!

Ontdek het Natuurkwartier

Toegegeven, natuur ervaren te midden van de stadse stenen klinkt niet als iets wat je in Nieuwegein snel kunt doen. Maar niets is minder waar! Met het Natuurkwartier heeft de stad een bijzonder veelzijdig gebied met natuur, historie én volop activiteit. Ook deze zomer kun je lekker de natuur in of kunnen de kids komen spelen en ontdekken tijdens de Buitenbalie.

Picknicken in het stadspark

Niet alleen is park Oudegein veel groter dan bijvoorbeeld het Vondelpark, het is ook de perfecte plek voor als je er echt even “uit” wilt zijn. Dit mooie ruime stadspark is de groene long van Nieuwegein en een waardevol natuurgebied. Water, weide, bossen en een prachtig uitzicht vanaf de uitzichtheuvel. Ga lekker picknicken in het park of breng een bezoekje aan de Oudegeinse poldermolen uit 1664 (!) en de kinderboerdeij.

Fietsen langs de parels

Wil je sporten én lekker buiten zijn? Of ben je benieuwd naar de mooie plekken van Nieuwegein? Spring dan op de fiets en volg onze mooie fietsroute!
De fietsroute is een rondje van 20,5 km en kan vanaf elk gewenst punt op de route zelf gestart worden. De fietsknooppunten leiden o.a. door Park Oudegein, Vreeswijk, de Beatrixsluis, de Plofsluis, Down Under, Fort Jutphaas en City.

Pik een leuke voorstelling mee

 

Theater DE KOM is weer open voor publiek! En ze mogen 30 man publiek ontvangen. In de maand juni gingen ze verder met de KOM OP! peptalkshow en zullen ze starten met filmvertoningen. In de maand juli mogen ze opschalen naar 100 man publiek. Houd de website van het theater in de gaten voor de programmering.

Leren skiën in de zomer?

Skipiste Nieuwegein is dagelijks geopend! Wil je op een band naar beneden sleeën? De tubebaan zal snel weer opengaan. Ook beschikken ze over een heerlijk en zonnig terras met uitzicht over de Nedereindse plas en een grote speeltuin voor jong en oud. Op 19 juli organiseren ze een zomer-BBQ. Houd de website in de gaten voor meer leuke activiteiten en open dagen!


Historische binnenvaart

In hartje Vreeswijk ligt de Museumwerf Vreeswijk. Hét museum voor de historische binnenvaart gecombineerd met een werkende werf. Op de plek van de oude Scheepswerf en Machinefabriek Buitenweg is sinds 2006 de Museumwerf  Vreeswijk te bezoeken. Onze gidsen geven rondleidingen op afspraak vooraf aan groepen vanaf 10 personen. 

Voorstelling 'Heb ik even geluk!'

Wil je in coronatijd als bedrijf / (non-profit) organisatie een krachtige aanzet voor meer werkgeluk voor jullie mensen, wetende dat het dan nog beter gaat? Of zoek je gewoon een bijzonder (coronaproof) event voor jullie managers en/of medewerkers? Boek dan nu de humoristische voorstelling ‘Heb ik even geluk!’. De solovoorstelling van de aanvoerder van de beweging Positief Coachen: Ewald van Kouwen. Over meer plezier op het werk. (Maar een lezing van hem is natuurlijk ook
mogelijk!)

Met deze themapagina steunen we lokale ondernemers en organisaties  in toerisme, recreatie en cultuur.  Er is ook plek om jouw zaak of organisatie onder de aandacht te brengen. Je kunt dan jouw initiatieven of acties delen, zodat inwoners je deze zomer weten te vinden en je andere ondernemers kunt inspireren. 

Geïnteresseerd?

Mail dan naar stadsmarketing@nieuwegein.nl of bel Vivienne Kock met 06 – 500 881 44.

Stadsmarketing Nieuwegein   

Partners in stadsmarketing    zijn: Stadstheater DE KOM, Down Under, Fort de Batterijen/ID310, SportID, Natuurkwartier, gemeente Nieuwegein, RED Online Marketing, ROC en Club Rhijnhuizen.