Bruna Muntplein

Angelique Schenk van Bruna aan het Muntplein

We letten er goed op dat klanten zo normaal mogelijk kunnen winkelen

“Dat was echt schrikken half maart. Ik dacht eerst dat het helemaal niet verantwoord was om open te blijven. Maar dat kon gelukkig wel, ook omdat we een PostNL-servicepunt in de winkel hebben. We draaien goed. De eerste twee weken verkochten we veel educatieve boeken. De scholen moesten dicht en ouders gingen hun kinderen thuis les geven. Na die tijd kwamen mensen vooral vermaak halen zoals leesboeken, puzzels en hobbyspullen.

 

 

We letten er goed op dat klanten zo normaal mogelijk kunnen winkelen. We hebben een in- en uitgang gemaakt en bewegwijzering aangebracht en spreken mensen aan als ze de regels even vergeten. Soms zijn mensen een beetje angstig. Dan maken we een praatje om ze gerust te stellen.”

Bezorgservice

“Vanaf het begin bieden we aan om spullen thuis te bezorgen. Bij andere winkeliers in het winkelcentrum was daar ook veel vraag naar. Jeroen Miltenburg, student en medewerker van kaaswinkel Kees Oomen, heeft toen het initiatief genomen om een gezamenlijke bezorgservice op te zetten. Zo kunnen klanten bij hun favoriete winkels producten bestellen en die worden dan thuis afgeleverd.”

Het is bijna Vaderdag. Doe je daar nog iets speciaals voor?

“We hebben van alles voor Vaderdag zoals leuke kaarten en invulboekjes. Maar wat ik persoonlijk een mooi kadootje vind is het boek van Renée Blom, ‘Dorpen in oorlogstijd’, met persoonlijke verhalen van Nieuwegeiners in oorlogstijd. Echt prachtig en heel aangrijpend.”

Koop je zelf ook lokaal?

“Ik koop zoveel mogelijk lokaal. Zo steun je elkaar ook. De kaas haal ik hier tegenover bij kaaswinkel Kees Oomen, het vlees bij de slager en voor sportschoenen en sportkleding ga ik naar Ralph Sports.”

Heb je tips voor andere ondernemers in deze coronatijd?

“Wees altijd vriendelijk en behulpzaam, ook al zijn er best veel regels en moet je klanten erop wijzen om afstand te houden of even buiten te wachten als het te druk is. Blijf vrolijk en positief, want de toon maakt de muziek. En bied klanten een bezorgservice aan, als het kan met collega winkeliers.”

Bruna
Muntplein 31
Open van maandag t/m donderdag van 9.00 – 18.00 uur,

vrijdag van 9.00 – 20.00 uur en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur.
https://www.facebook.com/brunamuntplein.nl/
www.bruna.nl